Nazaj na seznam zadetkov

Kulturno društvo v Posavju, Svoboda, Brestanica

TOP kulturno društvo v Posavju je bilo vpisano v register 1976 leta. V Posavju je torej že dolgo in dobro poznano. Delujemo kot nevladna organizacija v javnem interesu, ki deluje z namenom razvijati in oblikovati kulturno dejavnost našega kraja. 

Glavna dejavnost so zagotovo:

  • plesne in pevske delavnice,

  • ter gledališka in likovna sekcija,

  • posebej pa velja omeniti še društveno knjižnico, ki je odprta vsak četrtek od 14 do 17. ure in na leto organizira po 10 pravljičnih uric.

Dejavnosti se odvijajo skozi celo leto. Med drugim sodelujemo na različnih dogodkih, zelo lepe pohvale pa dobivamo po vseh svojih ustvarjanjih, udejstvovanjih in nam dajejo zagon za nadaljnje ustvarjanje.

Otrokom in mladostnikom oziroma posameznikom najrazličnejših starosti, fantom in dekletom, si želimo omogočiti, da razvijajo svoje talente, deliti svoje sposobnosti, znanje in interese in se naučijo izraziti svojo željo po ustvarjanju preko glasbe, giba, gledališča. 

TOP kulturno društvo v Posavju - vabljeni k včlanitvi

Kakor že naše ime pove, je glavna naloga društva oživljanje in ohranjanje kulture, kulturnih dejavnosti in vsega, kar je s tem povezano ter gojenje oziroma predstavljanje ljudske in umetne zvrsti glasbe, nastopanja, literarnega ustvarjanja zainteresirani javnosti. 
Če tudi vas zanima takšen način umetniškega ustvarjenja, bo zagotovo prostor zase našel v našem TOP kulturnem društvu v Posavju. 

Za več informacij glede članstva ali kakršnekoli oblike sodelovanja z našim kulturnim društvom Svoboda iz Brestanice v Posavju, obiščite spletno stran oziroma nas kontaktirajte. 

K včlanitvi v TOP kulturno društvo v Posavju lepo vabljeni mladi in mladi po srcu oziroma vsi z okolice Brestanice ter Posavja, ki si želite prosti čas preživeti kvalitetno ob plesu, petju in glasbi, branju knjig in likovnem ustvarjanju.  

Z veseljem se pripravljamo na nastope. Pridružite se nam in bodite del kulturnega dogajanja, ki je prav po naši zaslugi v Brestanici oziroma Posavju še bolj pestro. 

Ker je življenje s kulturo lepše boljše, bogatejše.