Nazaj na seznam zadetkov

Sirarstvo Ostan v Bovcu vabi s top ponudbo mlečnih izdelkov

Ob kozarcu dobrega vina cenite dober sir? Menite, da narezek ni pravi, če na njem ni tudi sirnih dobrot? Vam je pri prehrani pomembno, da jeste lokalne, v Sloveniji pridelane izdelke?

Če ste na eno ali na vsa vprašanja odgovorili z ja, vabljeni v SIRARSTVO OSTAN v Bovec.

Pri nas vas čaka:

  • Bovški sir

  • Albuminska ovčja skuta

  • Jagnječje meso

  • Jagnjetina za nadaljnjo rejo

Sirarstvo je tradicionalna dejavnost na območju Bovca, zato izdelki ne razočarajo

Eden bolj znanih izdelkov, ki predstavljajo Bovec in po katerem je mesto znano med gurmani od blizu in daleč je Bovški sir. Na Bovškem se izdeluje že s preko 200 letno tradicijo.

Gre za trdi sir okrogle oblike, ki ima značilen aromatičen okus in vonj. Dela se iz čistega ovčjega mleka, ki ga pravilno daje avtohtona pasma ovc. Možno ga je izdelati tudi v kombinaciji s kravjim in ali kozjim mlekom, vendar tega ne sme biti več kot 20%.

Sir se reže ali riba. Doba zorjenja je med 60 in 90 dni, lahko tudi več.

Bovški sir pri Sirarstvu Ostan pošljemo tudi po pošti oziroma uredimo dostavo

Bovški sir v Sirarstvu Ostan dostavljamo ob dogovorjenem naročilu ali pošiljamo po pošti. Veseli smo tudi vašega osebnega obiska na kmetiji, kjer se lahko resnično prepričate o našem znanju v zvezi z rejo ovc, jagnjetine in pridelave mlečnih izdelkov iz ovčjega mleka.

Še zdaleč namreč nismo poznani le po Bovškem siru. Vsekakor poskusite pri nas še ovčjo skuto.

Albuminska ovčja skuta ali sirarska skuta, kot ji še pravijo zaradi postopka pridelave, je izjemno krepčilno živilo, ki blagodejno vpliva tudi na prebavila in pripomore h krepitvi imunskega sistema.

Albuminska ovčja skuta namreč ni skuta, kot jo kupite v trgovini, pač pa vsebuje najkakovostnejše sirotkine beljakovine. Sirotka je stranski produkt pridelave sira. Skuta je skoraj brez maščob, saj večino mlečne maščobe izstopi s sirom.

Ovčja skuta je odlična kot samostojna jed, seveda pa je lahko tudi sestavina za pripravo najrazličnejših jedi.

Več o pridelavi mlečnih izdelkov in reji živine za meso ali nadaljnjo rejo vam z veseljem predstavimo bo naročilu in obisku v našem Sirarstvu Ostan, Bovec.

Poskusite, ne bo vam žal.