Nazaj na seznam zadetkov

Dobra akupunktura Koroška, PRAVA DIAGNOZA d.o.o.

Originalna kitajska akupunktura (tudi znana kot klasična kitajska akupunktura) je metoda zdravljenja, ki temelji na tradicionalni kitajski medicini in uporablja igle za stimuliranje točk na koži za zdravljenje različnih bolezni in težav. To vključuje tudi uporabo različnih tehnik. Cilj originalne kitajske akupunkture je uravnoteženje Qi (življenjska sila) in spodbujanje naravnega zdravljenja telesa, česar se v Pravi diagnozi dobro zavedamo.

Originalna kitajska akupunktura tudi vključuje diagnozo bolezni na podlagi simptomov in znakov, ki se pregledujejo skozi koncepte tradicionalne kitajske medicine, kot so izmenjava med yin in yang, ravnotežje med telesnimi tekočinami in pretočnost Qi. Diagnostika vključuje pregled tekočin in tkiv, kot tudi pregled obraza, oči, ušesa, roke in noge.

Dobra akupunktura se uporablja za lajšanje številnih bolezni, vključno z bolečinami, migrenami, artritisom, težave s prebavo, kot so slabost in bolečine v trebuhu, težave s prekrvavitvijo in težave z nespečnostjo.

Dobra akupunktura, ki jo izvajamo pri nas na Koroškem lajša tudi duševne motnje, kot so depresija, anksioznost in stres ter spodbuja splošno zdravje in dobro počutje.

Strokovna akupunktura, ko so jo poznali že Kitajci

Obstaja več razlogov, zakaj bi lahko nekdo odločil obiskati dobro akupunkturo pri nas na Koroškem:

  • Bolečine: Vas pestijo bolečine, kjer vam uradna medicina ne more pomagati oziroma ne odkrije zanesljivega vzroka za to? Akupunktura se lahko uporablja za zdravljenje različnih vrst bolečin in tegob.

  • Težave s prebavo: Akupunktura lahko pomaga pri težavah s prebavo, kot so slabost, bolečine v trebuhu in težave s stolom.

  • Težave s prekrvavitvijo

  • Težave s spanjem: Akupunktura lahko pomaga pri težavah s spanjem, kot so nespečnost in nočne more, motnje spanja.

  • Stres in duševne težave: Akupunktura se lahko uporablja za zdravljenje duševnih motenj, kot so depresija, anksioznost in stres.

  • Izboljšanje splošnega počutja.

  • Akupunktura se lahko uporablja za zdravljenje različnih drugih težav, kot so astma, prehlad, gripa in alergije.

Akupunktura ni zamenjava za uradno medicino, z njo hodi z roko v roki in jo podpira.