Nazaj na seznam zadetkov

Kvalitetno domače konjsko in žrebičkovo meso

Razmišljate, da bi v svojo prehrano vključili konjsko meso? Obožujete slastne jedi iz žrebičkovega mesa in bi si jih želeli pripraviti tudi sami?

Prišli ste na pravi naslov.

Vključevanje konjskega mesa v človeško prehrano je bolj zdrava izbira. Pri nakupu pa posezite po domačem oziroma slovenskem poreklu konjskega mesa, saj tako resnično dobite sestavino najvišje kakovosti za pripravi različnih mesnih jedi.

Domače konjsko ali žrebičkovo meso: Cena

Pri nas naročite konjsko oziroma žrebičkovo meso v pakiranju 5, 10, 15 ali 20 kilogramov.

  • do 5 kg - 15 €/kg

  • 10 kg - 13 €/kg

  • Ob nakupu več kot 10 kg mesa, je kilogram 11 €

Naročila: Alojzij Kljun, 040 554 806

Domače konjsko meso

Slovensko domače konjsko meso iz proste reje

Naše meso je iz proste reje, kar pomeni, da konjem zagotavljamo gibanje na prostem. Prav tako je našim konjem in žrebetom zagotovljena kakovostna prehrana brez gensko spremenjenih organizmov ali antibiotikov. Osredotočamo se na to, da zagotavljamo dobre življenjske pogoje, ustrezno oskrbo in nego konj za njihovo dobro počutje.

Rezultat je odlično domače konjsko meso, ki ne prihaja iz masovne proizvodnje in to boste zagotovo okusili.

Prosto rejo imamo v okolici Ribnice, tako da je meso slovenskega porekla. Vaš nakup mesa je tako bolj ekološki oziroma trajnostno usmerjen, saj meso do vašega krožnika ne bo prepotovalo nešteto kilometrov itd.

Za dodatne informacije in naročila pokličite na 040 554 806 (Alojzij Kljun) in si še danes zagotovite domače žrebičkovo ter konjsko meso prvovrstne kvalitete že od 13 € naprej.

Domače žrebičkovo meso

Eden najboljših virov beljakovin je konjsko oziroma žrebičkovo meso

Znano je, da je konjsko meso polno kakovostnih beljakovin oziroma esencialnih aminokislin, ki jih potrebujemo za rast in obnovo mišic.

Poleg tega vsebuje malo nasičenih maščob in holesterola, zaradi česar je idealna izbira za tiste, ki prisegajo na zdrav način prehranjevanja.

Konjsko meso je bogato tudi z različnimi vitamini in minerali, predvsem omega 3 maščobnimi kislinami in železom, ki je priporočljivo pri slabokrvnosti in na splošno pomembno za ohranjanje dobrega imunskega sistema oziroma zdravja in počutja.

Jedi iz domačega konjskega in žrebičkovega mesa

Konjsko in žrebičkovo meso se v človeški prehrani oziroma v svetovnih kuhinjah uporablja že stoletja. Praktično ni mesne jedi, ki je ne bi mogli pripraviti iz konjskega mesa, to pa je v primerjavi z nekoliko bolj klasičnimi izbirami iz masivne proizvodnje (govedina, svinjina, perutnina) tudi bolj zdravo in kakovostnejše.

Konjsko oziroma žrebičkovo meso je meso višje kakovosti in po svetu in v kulinariki velja za specialiteto. Priljubljeno je tudi v slovenskih kuhinjah in se uporablja za pripravo najrazličnejših domačih jedi ter pripravo raznih mesnih izdelkov:

  • žrebičkov golaž

  • konjske hrenovke

  • konjske salame

  • žrebičkovi trakci

  • žrebičkova jetrca

  • pleskavice iz konjskega mesa

  • več vrst zrezkov