Nazaj na seznam zadetkov

Elektrotehniška zveza Slovenije (EZS) je prostovoljno, nepridobitno, apolitično združenje

Pod svojim okriljem se lahko pohvalimo s specializiranimi strokovnimi društvi, podjetji, šolami ter strokovnjaki na območju celotne Slovenije.

Naša strokovna področja dela zajemajo:

  • Energetiko

  • Telekomunikacije in informatiko

  • Elektroniko, avtomatiko in merjenja

  • Tehnologije

Ustvarjamo normativne akte, pripravljamo strategije razvoja, skrbimo za uveljavljanje regulativov ter sodelujemo pri izdelavi podzakonskih aktov in razlagalnih dokumentov, ki jih vsako leto potrdimo. Prav tako organiziramo delavnice, simpozije, letna strokovna srečanja in izobraževanja ter skrbimo za izdajo publikacij (priročniki, vodniki, priporočila) pomemben del pa prispevamo tudi na področju prevajanja. Pomagamo prevajalski stroki (izrazi, uporaba pravilnih terminov) in z njo uspešno sodelujemo.

Izvajamo tudi različna usposabljanja in izobraževanja na področju protieksplozijske zaščite in električne varnosti v Sloveniji, kjer vas pripravimo na izvajanje dobre prakse na različnih projektih, vas seznanimo z novostmi in zagotovimo praktično usposabljanja.

Če ste dejavni na delovnem področju, kjer obstaja nevarnost električnega udara, požara, eksplozije, poškodbe, škode ali celo smrti, so naša izobraževanja več kot prava izbira za vas.

Izobraževanje protieksplozijske zaščite, električne varnosti v Sloveniji

Ker je na tržišču redno veliko zanimivosti in novosti, novih naprav, pojavov in procesov, so dobrodošla redna obveščanja o tem. Podpiramo odgovorno delo na elektrotehničnem področju in pri tem pomagamo z:

  • začetnimi in obnovitvenimi usposabljanji,

  • praktičnimi usposabljanji,

  • pripravo strokovnjakov za različne projekte,

  • seznanjanje z zakonodajo in standardi (predvsem z novostmi),

  • izobraževanji.

Po celi Sloveniji organiziramo izobraževanja protieksplozijske zaščite in električne varnosti, kjer želimo vsem udeležencem podeliti ustrezno znanje, s katerim bodo lahko svoje delo upravljali varno in zanesljivo. Naučili se boste vse, kar potrebujete za varno delo pri: varnosti in varovanju, graditvi in uporabi, energetiki ter projektnem vodenju.

Zelo pomemben del našega področja pa je tudi varnost! Elektrotehniško področje je zanimivo, in elektrika eden pomembnejših izumov človeštva, a je prav tako lahko neukim zelo nevarno in ob nepravilni izrabi ali uporabi pusti neljube posledice. Pri nas poskrbimo za regulative in ustrezno zakonodajo tudi pri tej pomembni temi.

Če bi se nam radi pridružili in vas zanima več, je Elektrotehniška zveza Slovenije tu za vas!

Zagotovite si naša izobraževanja na področju električne varnosti in protiekspolozijske zaščite še danes.