Nazaj na seznam zadetkov

Funkcionalne kardio vaje Šentjur

Funkcionalne kardio vaje postajajo vedno bolj priljubljen način vadbe. Gre za eno modernejših tehnik telovadbe, ki nam pomaga odpraviti nevšečnosti, ki nastajajo zaradi modernega življenjskega sloga, kot na primer:

  • sedeče delo,

  • odsotnost fizičnih obremenitev in

  • ponavljajoči se gibi.

Namen funkcionalnih kardio vaj je, da okrepimo mišice ter telesu povrnemo moč in gibčnost. Sicer je vsaka telesna aktivnost koristna tako za telo kot za duha, dobra telesna pripravljenost pa nam pomaga, da se lažje zoperstavimo hitremu tempu in stresu sodobnega življenja. DRUŠTVO AS vas vabi, da se nam pridružite in aktivno in zdravo preživite svoj prosti čas.

Funkcionalne kardio vaje so lahko fizično kar zahtevne. Zato je dobro, da trenirate z nami, saj vas motiviramo in pogajamo odvračati negativne misli. Z nami ne boste obupali. Ko končate vajo, ki ste jo komaj zmogli, je občutek veliko boljši, kot če bi na sredi odnehali, saj se sprostijo hormoni sreče in zadovoljstva.

Funkcionalne kardio vaje so izvrsten način za krepitev mišic, če nimate veliko časa. V Društvu AS v Šentjurju

S funkcionalnimi kardio vajami bomo začeli postopoma, z lažjimi vajami in manjšim številom ponovitev, nato pa bomo zahtevnost stopnjevali glede na napredek.

Funkcionalna vadba sicer ne zahteva veliko rekvizitov in jo lahko izvajamo tudi doma. A vseeno je nadzor strokovnjaka odlična naložba, ki nam pomaga na poti do uspeha. Vodimo vas tudi pri ogrevanju, saj se je tudi pred funkcionalno kardio vadbo potrebno ogreti, vemo čemu posvetiti več pozornosti, zato je z nami bolj učinkovito.

Najbolj pomembo je, da prisluhnite svojemu telesu. Kljub obremenitvi mišic, mora biti vadba še vedno prijetna.

Nekatere funkcionalne kardio vaje, ki jih izvajamo so rotacija trupa, počepi, počepi, predklon in dvig iz predklona, nošenje bremena, dviganje na drogu v zgib...

Vabimo vas, da se nam pridružite. Veselimo se skupne vadbe!