Nazaj na seznam zadetkov

Ghee Kuhano Maslo, Zavod za zdravo življenje

Zavod za zdravo življenje na slovenskem trgu ponuja odlično kuhano maslo ali gi oziroma ghee. Ima še nekaj drugih imen, ne glede na to, katerega uporabljamo, pa gre v prvi vrsti za kulinarično zlato, saj je najbolj vsestransko in neprepustno olje, primerno za mazanje, pečenje, cvrtje, praženje in druge uporabe v kuhinji pa tudi pri negi telesa.

Gi se pridobiva z izjemno počasnim kuhanjem (vsaj 48 ur). V postopku se maslo prečisti, iz njega se odstranijo:

  • ogljikovi hidrati,

  • beljakovine,

  • kazein,

  • laktoza,

  • nečistoče,

  • voda.

Po kuhanju ostane le maščoba oziroma olje, zato kuhanemu maslu pravimo tudi prečiščeno maslo.

Shranjevanje kuhanega masla

Za hrambo je izjemno obstojen, tudi na sobni temperaturi, v hladilniku oziroma v hladnem in temnem prostoru pa ga lahko hranite tudi več let.

Če je kuhano maslo pravilno shranjeno z leti pridobiva na zdravilnih lastnosti.

Kje lahko kupim kuhano maslo Zlati Ghee

Različne vrste kuhanega masla naše znamke Zlati Ghee lahko kupite na Centralni ljubljanski tržnici v torek, sredo, četrtek in petek med 7.30 in 14.30.

Ob sobotah kuhano maslo najdete na Ekološki tržnici v Ljubljani (med pokrito tržnico in Zmajskim mostom).

Po vsej Sloveniji so izdelki na voljo tudi v več trgovinah. Vam najbližjo poiščite tukaj.

Vseh izdelkov na tržnici nimamo vedno na zalogi, zato nas pred obiskom pokličite in ga naročite. Če niste v naši bližini pa je na voljo tudi spletna trgovina.

Kako se uporablja kuhano maslo Zlati Ghee

V indijski kuhinji ghee uporabljajo že tisočletja, izjemno cenjen je tudi v drugih svetovnih kuhinjah, saj omogoča pripravo vseh vrst jedi, ne glede na toplotno obdelavo.

Kuhano maslo je primerno tudi za uporabo pri negi kože, razpokanih ustnic ... Je odlična osnova za izdelavo krem in mazil, v preteklosti so z njim zdravili tudi sklepe in ga kot preventivni ukrep uporabljali pri črevesnih težavah.