Nazaj na seznam zadetkov

Goveji suhomesnati proizvodi

Na kmetiji Hornberg proizvajamo prvovrstne goveje suhomesnate proizvode, ki navdušijo prav vsakega gurmana.

Kmetija je dobila ime po majhni kočevski vasi Rogati Hrib (Hornberg), ki je do začetka druge svetovne vojne ležala v manjši kraški dolini. Kmetija se razprostira preko več kot 110 hektarov  zemljišč, njena poglavitna dejavnost pa je vzreja visokogorskega škotskega goveda, prodaja svežega govejega mesa in proizvodnja govejih suhomesnatih proizvodov.

Goveji suhomesnati proizvodi so narejeni iz kvalitetnega mesa škotskega visokogorskega goveda, ki se vse leto prosto pase na širnih travnikih in v zavetju domačih kočevskih gozdov. Govedu je zagotovljeno zdravo in prosto življenje, narava jim nudi obilo prostora za gibanje, tekanje in sprehajanje. V življenje goveda ne posredujemo, zato živali živijo naravno življenje, kar zagotavlja izvrsten okus in teksturo govejega mesa, ki ga uporabljamo za predelavo in izdelavo govejih suhomesnatih proizvodov.

Domače goveje suhomesnate izdelke kupite na naši kmetiji

Meso škotskega visokogorskega goveda v svetu kulinarike velja za pravo specialiteto. Ima namreč zelo specifičen okus, nizko vsebnost holesterola in maščob , obenem pa visoko vsebnost proteinov in železa.

Poleg svežega mesa, pa so za prodajo najbolj priljubljeni goveji suhomesnati proizvodi, ki jih na našem ranču proizvajajo spretne in marljive ter izkušene roke. V naši ponudbi boste našli:

  • govejo salamo,

  • goveje klobase,

  • goveja rebra,

  • govejo bržolo (zarebrnico).

Svoji ponudbi govejih suhomesnatih proizvodov in svežemu govejemu mesu pa dodajamo priložnost ogleda kmetije Hornberg, kjer obiskovalci lahko spoznajo škotsko visokogorsko govedo in si ogledajo prosto rejo živali. Nudimo tudi strokovne nasvete za rejo živali in predelavo govejega mesa.

Če tudi sami želite poskusiti ali kupiti goveje suhomesnate proizvode vrhunske kakovosti, nas pokličite ali pa nam pišite, najbolj veseli pa bomo, če nas na naši  kmetiji Hornberg kar obiščete. Dobrodošli!