Nazaj na seznam zadetkov

Strokovnjaki za hidroizolacijo

Vlažne stene oziroma zidovi na objektih pomenijo višje stroške ogrevanja, prav tako lahko vlaga v prostorih negativno vpliva na vaše zdravje in tekom časa vodi v trhlost materialov, kar se posledično odraža v poškodovanem, ne varnem objektu za bivanje in delo.

Vlago je možno odpraviti na različne načine, kateri je pravi, pa prepustite strokovnjakom iz podjetja Hidrorez, Gradbene Storitve, d.o.o.

Že več kot 35 let na objektih po Osrednji Sloveniji in tudi drugje zagotavljamo rešitve, ki odpravijo težave z vlago. Te so izjemno pogoste v starejših hišah, pojavljajo pa se lahko tudi v novogadnjah, kjer prvotna hidroizolacija ni bila ustrezno urejena.

Kako pride do vlažnosti v prostorih?

  • Zamakanje strehe ali žlebov

  • Slabo ali neizolirani temelji

Hidroizolacija s prerezom vlažnih sten

Med klasične in najbolj pogoste posege v boju z vlago sodi hidroizolacija s prerezom vlažnih sten. Poseg se opravlja v primeru kapilarne vlage, ki jo na stenah vidimo kot žile.

V tem primeru se izvede žaganje oziroma rezanje zidu ter vstavitev hidroizolacije, ki prepreči nadaljnje širjenje vlage po steni.

Hidroizolacije s prerezom vlažnih sten se lotimo čim nižje pri temeljih. Ko se zidovi posušijo je vlaga odpravljena oziroma objekt saniran.

Postopek je primeren za novogradnje s slabo izvedeno hidroizolacijo ali brez hidroizolacije in starejše objekte.

Zakaj za hidroizolacijo stare hiše poklicati nas

  1. Prerez vlažnih sten na objektih zagotovimo v dogovorjenih rokih in po konkurenčni ceni.

  2. Za hidroizolacijo uporabljamo vrhunske, preizkušene materiale, za kakovostno izvedbo prereza vlažnih sten in vgradnjo hidroizolacijskih plošč pa jamčimo tudi z 20 letno garancijo.

  3. Imamo več kot 3 desetletja izkušenj, znanj in številne uspešno izvedene projekte ter zadovoljne stranke.

Poleg hidroizolacije v Osrednji Sloveniji poskrbimo tudi za druge gradbene rešitve

Na območju Osrednje Slovenije veljamo za ene najbolj izkušenih izvajalcev hidroizolacij s prerezom vlažnih sten. A na objektih težav ne povzroča le vlaga, zato smo ponudbo storitev dopolnili in vam do udobnega, varnega objekta lahko pomagamo tudi drugače.

Urejeno prezračevanje v objektu je zagotovo ena od rešitev, s katerim boste preprečevali vdor vlage, ki je povzročitelj plesni in s tem škode na objektu. V kombinaciji z dobro hidroizolacijo, je zdravo in varno bivanje z optimalno vlažnostjo zagotovljeno.

V našem podjetju pri vgraditvi prezračevalnih sistemov, odvlaževalnikov in ogrevalnih sistemov poskrbimo za vrtanje lukenj.

Prav tako lahko naredimo odprtine v zidove za vrata in okna.

V primeru, da se ukvarjate s sanacijo starejše hiše, je velikokrat potrebno tudi injektiranje zidov, ojačitev temeljev in zapiranje podtalnice. Tudi to prepustite nam.