Nazaj na seznam zadetkov

Izdelava kaminov po meri, Koper

Kamini polepšajo nam dom. Iščete izvajalca za ureditev kamina? Obrnite se na nas.

Odločite se za izdelavo kamina po meri

Zaradi naraščanja stroškov energentov in vedno višjih položnic ogrevanja, se številni odločijo, za preklop na uporabo kamina. Kamini so trajni, dostopni in prostoru dajo občutek domačnosti.

V vsaki stavbi in vsakemu prostoru lahko zgradimo kamin. Preden začnete takšen projekt, je dobro, da se posvetujete s strokovnjakov, kako podvig izpeljati. Kar morate pri tem vedeti je, da vsaka kurilna naprava potrebuje dovod zraka in dimnik. Za nasvet se lahko obrnite direktno na izvajalca ali pa pokličite usposobljenega dimnikarja.

Če želite, da vam vaš kamin dolgo časa služi, potem naj ga vsaj enkrat na leto pregleda dimnikar. Dimnikar vam bo kamin tudi očistil in poskrbel, da bo pravilno deloval še naprej.

Za varnost poskrbi elektronski detektor, ki z zvočnim signalom opozori, če se v prostoru nahaja preveč ogljikovega monoksida.

Kako izbrati ustrezen kamin po meri?

Če se odločate za kamin, upoštevajte naslednje faktorje:

  • kako pogosto boste kamin uporabljali,

  • kvaliteta,

  • izgled in

  • cena.

Najpomembnejše vprašanje je, ali boste kamin uporabljali le parkrat na leto ali bo kamin eden izmed glavnih virov ogrevanja za vaše prostore. Če bo kamin služil bolj okrasu kot uporabi, potem izberite tistega, ki vam je po izgledu najbolj všeč. Če bo kamin služil kot glavni vir ogrevanja, je odločitev o pravilni izbiri še toliko bolj pomembna.

Ogrevalni sistem, ki ga boste želeli, mora biti narejen iz primernega materiala, imeti mora ustrezno dimniško tuljavo in zadosten dovod zunanjega zraka na kurišče.

Ker je pravilna odločitev pomembna tudi za vaše zdravje, se lahko obrnite na nas. Nahajamo se v Kopru. Pokličite nas in z veseljem vam bodo odgovorili na vsa vprašanja ter vam pomagali do izdelave vašega kamina po meri.