Nazaj na seznam zadetkov

Kegljaški klub Kamnik

V Kamniku se nahaja naš kegljaški kljub. Vabljeni vsi ljubitelji kegljanja.

Malo o kegljanju

Pri kegljanju je cilj s kroglo podreti devet kegljev, ki so postavljeni na koncu igralne steze.

Poleg športne aktivnosti stoji v prednosti pri kegljanju tudi druženje. Na različnih prireditvah in tekmovanjih se sreča večje število posameznikov in posameznic. Med nami se tako oblikujejo globoke vezi.

Kegljanje poteka v za to pripravljenih prostorih. Tem prostorom se reče kegljišče. Kegljišča se lahko nahajajo znotraj zaprtih športnih objektov ali v športnih dvoranah.

Kegljanje ima v Sloveniji dolgo in uspešno zgodovino. Slovenski kegljači smo bili prvi slovenski športniki, ki smo osvojili naslov svetovnih prvakov po osamosvojitvi Slovenije. Slovenski kegljači smo dosegli tudi številne svetovne rekorde.

Naš kegljaški klub v Kamniku, Osrednji Sloveniji

Naš kegljaški klub Kamnik je bil ustanovljen leta 1954. Nahajamo se na Cankarjevi cesti 26A v Kamniku. Znotraj našega kluba so trenirali številni športniki, ki so se profesionalno in ljubiteljsko ukvarjali s kegljanjem.

Imamo tudi kegljaško šolo. Vsak, ki se želi preizkusiti v kegljanju, se nam lahko pridruži. S kegljanjem imate možnost aktivno preživljati prosti čas.

Kegljanje je primerno za otroke, ki so starejši od šestih let. Za njih imamo na razpolago manjše krogle, s katerimi bo kegljanje varno in primerno. Treningi potekajo ob ponedeljkih in sredah.

Če želite, da vaš otrok na aktiven način preživi svoj rojstni dan in ga nikoli ne pozabi, lahko pri nas organizirate rojstvno dnevno zabavo.

Naše ekipe sodelujejo v slovenski kegljaški ligi. Ponosni smo, da imamo znotraj naših vrst 1. moško, 1. žensko, 2. moško, 2. žensko in 3. moško profesionalno ekipo.

Vas srbijo kaj prsti, da bi se sami pridružili? Pišite nam na naš elektronski naslov:

[email protected]i in se prijavite na kegljanje.

Na naši spletni strani lahko spremljate rezultate naših športnikov.