Nazaj na seznam zadetkov

Koordinatno brušenje Gorenjska

Izdelujete izdelke iz trdnih materialov in potrebujete nekoga za brušenje? V tem primeru potrebujete strokovnjaka kot smo mi.

Brušenje omogoča izjemno natančno delo

Brušenje je proces fine obdelave, ko z odrezavanjem odstranjujemo majhne delčke s površine. Ker odstranjujemo majhne delce lahko z brušenjem dosežemo veliko natančnost in dobro kvaliteto obdelovalne površine. Brušenje je po navadi zadnji postopek, obdelave. Na koncu postopka dobimo gladko površino.

Pri brušenju odstranimo tanko plast površine. Prednost brušenja je, da lahko obdelujemo izjemno trdne materiale.

Pripomoček, ki ga pri brušenju uporabljamo, je brus. Brus ima veliko število rezil, ki so nepravilne oblike. Brusilna naprava, ki jo uporabljamo v delavnicah, lahko deluje avtomatično ali pa se z brusom rokuje ročno.

Izvajamo storitev koordinatnega brušenja

Koordinatno brušenje je tehnika, pri kateri se brusilni zatič vrti pri zelo visokih temperaturah (npr. 60.000 vrtljajev na minuto). Medtem, ko se brusilni zatič vrti, se istočasno dviga in spušča. Tako brušenje omogoča izdelavo lukenj v kovini do enega mikrona natančno.

Stroji, ki izvajajo takšno delo, so opremljeni tudi s CNC krmiljenjem. Lahko jih programiramo in točno določimo postopek brušenja.

Naše podjetje, Gorazd Žibert s.p. specialno brušenje, se že leta ukvarja z brušenjem. Imamo izkušnje na tem področju. Smo zanesljivi izvajalec in se vsaki izmed naših strank posvetimo.

Če potrebujete izdelke z zelo natančnimi luknjami, cilindri ali profili, se obrnite na nas.

Za natančne podatke o naši ponudbi nas kontaktirajte.