Nazaj na seznam zadetkov

Kvalitetni prezračevalni sistemi

Prezračevalni sistemi so nepogrešljivi v številnih objektih. Močno zvišujejo bivalno udobje, saj ves čas, tudi brez odpiranja oken, zagotavljajo svež zrak brez neprijetnih vonjav in zdravo klimo, ki recimo preprečuje nastanek plesni.

Odločitev za prezračevalni sistem je vsekakor dobra, seveda pa ni nepomembno, kakšno prezračevanje izberete in komu prepustite montažo. Za resnično kvalitetno rešitev se obrnite na Klimatizacijo Šmelcer.

V podjetju smo se specializirali za vgradnjo prezračevalnih sistemov v energijsko varčne gradnje, v katerih je kontrolirano prezračevanje nepogrešljivo, saj s tem dosežemo zmanjševanje toplotnih izgub. A seveda prezračevalni sistemi niso le del pasivne gradnje, pač pa raznoraznih objektov od poslovnih do zasebnih, novogradenj do starejših stavb, v katerih se prezračevanje montira ob adaptacijah.

Kako k bivanju doprinese kvaliteten prezračevalni sistem

  • V objektu imate vedno svež in čist zrak.

  • Za prezračevanje ni potrebno odpirati oken, kar poveča varnost vašega objekta.

  • Ker so okna lahko zaprta, je tudi zvočna izolacija v objektu boljša.

  • Urejeno prezračevanje pomembno doprinese k preprečevanju nastajanja plesni.

  • Odvod neprijetnih vonjav iz kuhinje in sanitarij.

  • Prihranek energije pri napravah z rekuperacijo.

Novogradnja ali adaptacija prezračevalnih sistemov

V našem podjetju kvalitetno uredimo adaptacijo obstoječih prezračevalnih sistemov oziroma zagotovimo novogradnjo le tega.

Adaptacija je večinoma potrebna zaradi starejših, dotrajanih pezračevalnih elementov, pa tudi, če se poveča potreba po večjem pretoku zraka, med drugim kvalitetno poskrbimo za:

  • menjavo obstoječih prezračevalnih kanalov z volumensko večjimi,

  • menjavo ventilatorjev, stikal oziroma regulatorja hitrosti,

  • servisne oziroma vzdrževalne preglede, med katerimi se lahko uredi menjava ležajev, jermena, filtri ...

Če prezračevalnega sistema sploh še nimate, govorimo o novogradnji. Pri nas glede na projekt, objekt oziroma potrebe svetujemo najbolj kvalitetno rešitev. Pri tem upoštevmo SIST standarde za prezračevanje.

Dobavimo vse elemente prezračevalnega sistema, ki so po kvaliteti v vrhu prezračevalne industrije, imamo pa tudi lastno proizvodnjo kanalov.

Pokličite nas za ponudbo, dodatna vprašanja, ogled naših referenc, s katerimi potrjujemo kvaliteto naših prezračevalnih sistemov.