Nazaj na seznam zadetkov

Potopite se v svet buč in doživite bučno zgodbo!

Za avtobusne izletnike in manjše skupine po predhodnem dogovoru, na kmetiji ponujamo naslednje aktivnosti:

 • S pomočjo videa vas bomo v demonstracijskem prostoru popeljali v skrivnosti pridelave bučnega olja (od njive do mize).

 • Predstavili vam bomo delovanje naše kmetije (osnovna in dopolnilna kmetijska dejavnost) in pripravili pokušino bučnega olja in drugih proizvodov iz bučnega semena (pražene bučnice, bučna semena oblita s čokolado, bučni liker, bučni namazi, hladno stiskana olja…).

 • Ogledali si boste video-kulinarično delavnico o receptih iz buč, bučnega semena in bučnega olja.

 • Ogledali si boste vzorčni nasad jedilnih in okrasnih buč (v mesecu avgustu, septembru in oktobru).

 • Pripravili vam bomo degustacijo domačega vina in različnih vrst medu.

 • Predstavili vam bomo Lokalno trgovino Zadruge Žitek na kmetiji. Imeli boste možnost nakupa pridelkov in izdelkov Pomurskih pridelovalcev.

Skupina šteje do 40 oseb.

Vsak obiskovalec prejme darilo.

Doživite bučno olje,
doživite zeleno zlato.

Kvalitetno bučno olje, krompir Pomurje - IGOR CAMPLIN

Demonstracijski center

Demonstracijski center predstavlja središče za usposabljanje, prikaz in deljenje strokovnega znanja ter izkušenj na področju kmetijstva. Je stičišče znanosti, gospodarstva, izobraževanja in kulture.

V svojem primarnem poslanstvu navduševanja za enkratno atraktivno doživetje z aktivnostmi v centru nagovarjamo predvsem turiste, organizirane skupine, društva, zavode in podjetja. Tako so namenjene različnim deležnikom – od partnerskih podjetij, pa vse do končnih uporabnikov.

Ker želimo svoje znanje prenesti na otroke in mlade, pripravljamo in organiziramo različne prilagojene izobraževalne dogodke za osnovne in srednje šole, fakultete in druge strokovne ustanove. Z izobraževanjem otrok in mladine pa posledično prenašamo znanje tudi na njihove družine ter učitelje.

V prostih terminih je center kot konferenčni prostor oz. sestankovalnica na voljo za raznovrstne dogodke. Na površini 35 m2 in opremljen z multimedijsko opremo omogoča organizacijo sestanka, konference, mreženjskih dogodkov in drugo.

Med odmori ali ob zaključku dela vam lahko postrežemo tudi z okrepčilom.

Demonstracijski center na kmetiji camplin

Trgovina z lokalno ponudbo

Na kmetiji je vzpostavljena lokalna trgovina zadruge Žitek, v katero so povezani Pomurski lokalni ponudniki pridelkov, izdelkov in umetnostne obrti.

Prodajni program: olja, med, semena, jedrca, fižol, marmelade, džemi, jajca, testenine, sir, mlečni izdelki, suho pecivo, kaše, moke, zdrobi, kosmiči, suho sadje, sokovi, alkoholne pijače, kisi, dodatki k jedem, ekološki program, darilni program, spominki… skupaj 220 artiklov.

Degustacijo teh proizvodov vam lahko po želji pripravimo v našem demonstracijskem centru, ki deluje tudi kot prodajni in razstavni promocijski prostor za lokalne proizvajalce živilskih proizvodov in izdelkov domače obrti.

Lokalna trgovina zadruge Žitek, trgovina Camplin

Plečnikova Bogojina

Bogojina … kraj, kjer je pustil svoj pečat arhitekt Jože Plečnik.

Bogojinska cerkev, poimenovana tudi Bela golobica, je edinstvena po svoji arhitekturni zasnovi, v kateri se prepletajo pokrajinska stavbarska tradicija, klasični elementi in izvirne Plečnikove oblike.

Pozoren obiskovalec bo v Plečnikovi mojstrovini občutil predvsem atmosfero miru in zbranosti, ki se ne meni za naš nemiren vsakdan.

Bogojina velja za zibelko duhovniških poklicev. Obiskovalec pa občuti povezanost ponižnih krajanov z mogočnim svetiščem.

Le streljaj od cerkve se nahaja naša Kmetija Camplin, ki je idealna izhodiščna točka za raziskovanje Bogojine z okolico. Ob obisku kmetije si lahko v demonstracijskem centru ogledate promocijski film o Plečnikovi Bogojini, pričakuje pa vas tudi zaokrožena turistična ponudba.

Spoznajte kulturno dediščino skupnosti skozi avtentično in butično doživetje!

Info točka 

Na kmetiji je vzpostavljena digitalna INFO točka, kot turistično informacijski center.

Informacijski terminal z zaslonom na dotik omogoča tehnologijo digitalnega sporočanja in olajša posredovanje in pridobivanje informacij, ki jih posameznik potrebuje v vsakdanjem življenju. Poiščite lokalni zemljevid, turistični zemljevid, lokalno ponudbo in ponudnike, dogodke in prireditve, ki so aktualni v okolici, ponudbo zdravilišč, muzejev, galerij... 

Samostoječi informacijski terminal omogoča interakcijo z uporabnikom, informiranje in oglaševanje, merjenje zadovoljstva, pošiljanje e-razglednic in je na voljo 24 ur na dan in sedem dni v tednu. Informacije, ki jih nudi točka, so vedno sveže in aktualne.

 • Na voljo je veliko parkirišče za avtomobile in avtobuse.

 • Na voljo je uporaba sanitarij.

 • Brezplačna poraba WIFI-ja.

Pošljite znancem e-razglednico z naše destinacije!

Kmetija Camplin, info točka

Počitniška hiša Bela golobica

Hiša je dobila ime po znameniti Plečnikovi cerkvi v Bogojini. Daje občutek prijetnega intimnega domačega kotička s pridihom sodobne opremljenosti.

Hiša je locirana v sklopu naše kmetije, kjer ponujamo lokalno hrano. Prisostvujete pa lahko tudi pri vsakodnevnih opravilih na kmetiji.

Primerna je za družine z otroki, ki si želijo več prostora, veliko dvorišče za gibanje ter tiste, ki želijo doživeti dopust oz. počitnice na kmetiji.

Oprema v počitniški hiši:

 • površina 65 m2

 • za 5 oseb; soba 1: 1 x postelja za dve osebi; soba 2: 2 x postelja za eno osebo; dnevna soba: kavč z raztegljivim ležiščem za eno osebo

 • velika kuhinja za pripravo hrane z jedilno mizo

 • štedilnik s pečico

 • hladilnik

 • pralnica s pralnim strojem

 • TV z ravnim ekranom

 • kopalnica s tušem

 • vključene brisače

 • veranda pred glavnim vhodom

 • brezplačno parkirišče (rezervacija ni potrebna)

 • brezplačni brezžični internet

 • nameščeni komarniki na oknih

Brezplačna uporaba koles za 4 odrasle osebe.
Hišni ljubljenčki so dobrodošli.
V hiši je prepovedano kajenje.

Ob hiši na drogu je štorkljino gnezdo, kamor se vsako leto vračajo štorklje.