Nazaj na seznam zadetkov

Izberite kvalitetno parketarstvo za opremo doma s popolno talno oblogo

Parket je talna obloga, ki jo poznamo že stoletja in še danes je izjemno priljubljena izbira v bivalnih prostorih. Gre za leseno talno oblogo, ki ni le estetska, pač pa investicija v parket pomeni investicijo v talno oblogo, ki bo lahko služila še več generacijam.

Parket je vsekakor prava izbira, če iščete lepo talno oblogo, ki vam bo dolgo služila. Seveda, če bo kvalitetno položena, zato se pred nakupom posvetite tudi izbiri dobrega parketarstva.

Z veseljem smo vam za sodelovanje na voljo pri Hud-Parket, Gregor Hudobivnik s.p.

Storitve zagotavljamo na objektih od Kopra do Trojan.

Vrste parketa in njegove prednosti

Parket je vsekakor brezčasna izbira talne obloge, ki se bo podal v vsak dom ali poslovni prostor.

Danes poznamo različne vrste parketa - masivni, gotovi parket, troslojni ali dvoslojni parket itd.

Lastnosti parketa se razlikujejo glede na vrsto lesa, iz katere je talna obloga izdelana. Med najbolj priljubljenimi parketi, ki jih dobavljamo pri Hud-Parket, Gregor Hudobivnik s.p. so:

  • hrastov,

  • orehov,

  • javorjev,

  • macesnov,

  • češnjev parket.

Na voljo so tudi parketi iz eksotičnega lesa, med njimi recimo bambus ali teak.

Ko izberete vrsto lesa, se pogovorimo tudi o končni obdelavi. Parket je lahko oljen, s čimer dosežemo mat videz, ali lakiran, s čimer dosežemo visok sijaj. Oljenje ali lakiranje je potrebno, saj preprečuje vdor vlage v notranjost lesa in do neke mere tudi mehanske poškodbe.

Ko se lak obrabi se parket obnovi- pobrusi in ponovno lakira oziroma naolji.

Dobava, polaganje in obnova parketa pri parketarstvu Hud-Parket

Naše parketarstvo je prava izbira, če ste se odločili, da boste v prostore položili parket. Imamo celovito ter predvsem kvalitetno ponudbo.

Svetovanje pred nakupom parketa

Najprej vam pomagamo pri izbiri. Pogovorimo se o vaših željah glede izgleda, vzorca polaganja parketa, prav tako dorečemo finančni ter časovni okvir, znotraj česar nato skupaj poiščemo najboljšo rešitev za vas oziroma vaš objekt. Parket na klik oziroma gotovi parket se na primer polaga brez lepila in mnogo hitreje, pri klasičnem parketu pa je potrebno zagotoviti čas za sušenje, lakiranje oziroma oljenje.

Dobava parketa

Parket dobavimo v najkrajšem možnem času, da lahko čim prej začnemo z urejanjem vaših prostorih.

Polaganje parketa

Po dobavi je čas za montažo parketa. Izjemno pomemben korak pred samim polaganjem parketa je priprava površine. Ta mora biti čista, ravna, ustrezno trdna in vlažna.

Brušenje parketa

Če ste izbrali kvalitetno parketarstvo, bo izvajalec pred lakiranjem ali oljenjem zagotovo poskrbel za brušenje parketa. Je pa brušenje tudi ključni korak pri obnovi parketa, saj iz stare talne obloge odstranimo ostanke laka in popravimo poškodbe.

Oljenje ali lakiranje parketa

Odvisno od tega, ali ste se odločili za mat videz ali visoki sijaj parketa, se opravi oljenje oziroma lakiranje. Za oba postopka pri parketarstvu HUD-PARKET uporabljamo izključno izdelke priznanih proizvajalcev, ki jim popolnoma zaupamo, da so kvalitetni in učinkoviti.

Parketarstvo poskrbi tudi za obnovo obstoječega parketa

Če imate nepremičnino, v kateri je parket že položen, boste parketarstvo potrebovali za obnovo.

Z uporabo parketa so poškodbe (praske, udarci, udrtine) namreč praktično neizogibne. A dobra novica je, da se jih z obnovo odstrani. Parket se obnavlja na približno 15 let.

V našem parketarstvu obnavljamo oljene in lakirane parkete. Ko končamo z delom, smo na voljo tudi za nasvete glede nadaljnjega vzdrževanja in čiščenja, da bi parketu čim bolj podaljšali življenjsko dobo.