Nazaj na seznam zadetkov

Iščete najboljše smučišče v Sloveniji? Na smuko se odpravite na Sončni Kanin

Verjetno v Sloveniji ni smučarja, ki še ne bi slišal za smučišče Kanin. Gre za edino visokogorsko smučišče pri nas, kjer se proge razprostirajo nad 2000 m. Dostop na smučišče je možen iz Bovca z gondolo.

Kanin pa nima le najvišje lege smučarskih prog, pač pa v Sloveniji sodi tudi med največja smučišča, zato ni nič čudnega, da mnogi smučarji in deskarji na snegu pravijo, da je najboljše smučišče pri nas.

Na urejenih progah se smuča po naravnem snegu, zaradi visoke lege smučišča pa so športne aktivnosti na snegu velikokrat možne še globoko v pomlad, včasih se je po belih strminah možno spuščati še meseca maja.

Na voljo je 30 km smučarskih prog, med katerimi so takšne primerne za začetnike in takšne za bolj izkušene oziroma zahtevnejše smučarje. Na snegu na Kaninu uživajo tudi deskarji, možno je tudi turno smučanje ali obisk otroškega sankališča.

Na Kaninu je možno obiskati tudi šolo smučanja ali se odpraviti smučanje prostega sloga (freeride) z vodnikom.

Kanin - smučišče s sončno lego, kjer je zagotovljena najboljša smuka

Kot se za eno najbolj priljubljenih smučišč spodobi, je na Kaninu seveda poskrbljeno tudi za gostinsko ponudbo. Edinstvena je kaninska smučarska plaža z pogledom na morje, kjer se ob vikendih še posebno veliko dogaja.

Na Kaninu deluje tudi restavracija, do katere vas pripelje krožno-kabinska žičnica. Najeste se lahko z jedmi na žlico ali okrepčate z drugimi jedmi.

Smučišče Kanin Poleti

Sončni Kanin pa ni aktualen le pozimi. Tudi če ne iščete najboljšega smučišča v Sloveniji in niste še nikdar stopili na smuči, je obisk Kanina odlična ideja za izlet tudi v toplih, poletnih mesecih.

Prelepi razgledi, sprehodi, primerni tudi za družine z otroki, vas ne bodo razočarali.

Vabljeni.