Nazaj na seznam zadetkov

Osnovna šola Mozirje - kjer je zanimivo, poučno, zabavno, sproščeno in ustvarjalno

Osnovna šola Mozirje ima dolgo zgodovino. Ustanovljena je bila že leta 1783, kot enorazredna šola. Čez čas se je razvijala in širila, danes pa je sodobna izobraževalna ustanova s podružnico Šmihel nad Mozirjem, kjer se izvaja program štirih razredov, starejši učenci pa obiskujejo matično Osnovno šolo Mozirje.

Matična osnovna šola Mozirje ima danes vse, kar je potrebno za kvalitetno izvajanje pouka kakor tudi vse za izvajanje obšolskih dejavnosti. Med drugim:

  • učilnice za kemijo, fiziko, likovno in tehnično vzgojo

  • učilnice za šolo s prilagojenim programom

  • kuhinja

  • knjižnica

  • športna dvorana

Obvezen izobraževalni program je dopolnjen s številnimi aktivnostmi, krožki in storitvami

Osnovna šola Mozirje sledi kurikulumu za osnovne šole, zraven pa izvaja še obogatitveni program. Med drugim so to najrazličnejše interesne aktivnosti in krožki, kamor sodijo tako ustvarjalne kakor športne in druge dejavnosti. Vse potekajo pod vodstvom izkušenega, izobraženega in predanega kadra, ki za otroke organizira potek dela tako, da je zabavno, sproščujoče, hkrati pa seveda poučno.

Osnovna šola Mozirje predano skrbi, da se učenci v njej dobro počutijo. Da najdejo prostor za učenje in druženje ter razvijanje dodatnih talentov, za katere morda med rednim poukom ni dovolj časa.

Olajšati se trudimo tudi delo staršev. Predvsem s ponudbo prehrane in jutranjim ali popoldanskim varstvom.

Kdaj potekajo vpisi v Osnovno šolo Mozirje, kako se izvaja prilagojeni program, v katere projekte smo vključeni in za druge informacije obiščite spletno stran ali stopite v stik. Osnovna šola Mozirje je podrobneje predstavljena na spletni strani OŠ Mozirje, na vsa individualna vprašanja pa z veseljem odgovorimo po telefonu ali preko e-pošte v najkrajšem možnem času.