Nazaj na seznam zadetkov

Planinska zveza Slovenije, izleti, pohodništvo

Planinska zveza Slovenije je ena izmed največjih prostovoljnih, apolitičnih organizacij na slovenskih tleh in naslednica Slovenskega planinskega društva, katerega korenine segajo v davno leto 1893.

Naša glavna naloga je povezovanje društev, ki jih je pod našim okriljem kar 291 in nudenje pogojev za planinarjenje.

Izvajamo organizacijo planinskih izletov po Sloveniji

Generacijam predajamo planinsko izročilo, koordiniramo in izvajamo prostovoljno delo in smo del civilne družbe. Naše poslanstvo je Planinstvo kot način življenja.

Pohvalimo se lahko z lepim številom članov in ljubiteljev vršacev, skoraj 60.000 nas je. K nam ste vabljeni vsi, otroci, mladina, študentje, odrasli in seniorji. Za vsakogar se najde primeren program izletov in dejavnosti.

Planinska društva, pa skrbijo za upravljanje planinskih koč, bivakov, zavetišč in drugih planinskih točk.

Slovenija se lahko pohvali kot gorata dežela z veliko razgibanimi, urejenimi potmi, zato pa oskrbijo usposobljeni markacisti.

Akcija, 10% v sezoni na pohodništvo, planinarjenje, organizirane izlete

Planinska založba pa skrbi za izdajanje:

  • revije (Planinski vestnik, najstarejša revija na slovenskem),

  • zemljevidov,

  • vodnikov,

  • izdajanje

  • strokovno in leposlovno literaturo.

Planinska zveza Slovenije skrbi tudi za strokovno usposabljanje alpinistov, markacistov, športnih plezalcev, trenerjev in vaditeljev športnega plezanja, inštruktorjev, mentorjev, varuhov gorske narave in seveda vodnikov.

Strokoven kader pa skrbi za organizacijo in izvajanje izletov, pohodov, tur, planinskih taborov, planinskih šole in druga izobraževanja.

Obiskovalcev in ljubiteljem gora želimo srečno pot in varen korak. V gore se opravite primerno opremljeni, smeti odnesite s seboj v dolino in ne vzemite ničesar s seboj od flore in favne, razen lepih spominov.