Nazaj na seznam zadetkov

Planinsko društvo LPP Ljubljana

Slovenci smo že od nekdaj navezani na naše gore. Pohodništvo imamo enostavno v krvi. V Planinskem društvu LPP Ljubljana smo zbrani sami ljubitelji gora, ki za naše člane in ostale navdušence organiziramo izlete, razna izobraževanja in privabljamo nove člane.

Imamo dolgo tradicijo, saj se je naše društvo ustanovili že leta 1974. V najemu imamo tudi kočo Na Planini pri jezeru.

Včlanite se v Planinsko društvo LPP!

Smo družba Ljubljanskih Prijaznih Planincev. V naše vrste se lahko včlani vsak, ki rad hodi v hribe in uživa v dobri družbi. Pristopno izjavo za pridružitev v naše društvo najdete na naši spletni strani ali v društveni pisarni, ki je odprta vsak četrtek od 14:00 do 18:00.

Članstvo v Planinskem društvu LPP Ljubljana vam zagotavlja številne ugodnosti:

  • popust za prenočitev v planinskih domovih,

  • ugoden prevoz na izlete, udeležba na društvenih izletih,

  • izleti in planinski tabori za mladino,

  • brezplačno vodenje za mladino ...

Že vrsto let organiziramo izlete po različnih planinah in vrhovih širom Slovenije, ki jih vodijo naši usposobljeni in izkušeni vodniki. Program za letošnje leto in pretekla leta je objavljen na naši spletni strani.

Po predhodnem dogovoru se lahko z našimi vodniki dogovorite tudi za individualne planinske izlete.

V okviru našega Planinskega društva LPP Ljubljana obratuje tudi vodniški odsek, kjer vpisujemo vodnike, ki so opravili upodabljanje pri PZS. Če imate ljubezen do gora in vodniško licenco, se nam lahko pridružite.

V Planinskem društvu LPP Ljubljana organiziramo različna izobraževanja. Med njimi tudi za naš makacijski odsek, ki skrbi za dobro označene poti v okolici naše planinske koče.

Izkoristite naš penzion v Planinski koči na Planini pri jezeru

Vsi ljubitelji gora, se pri nas več kot dobrodošli. V okviru Planinskega društva Ljubljana imamo na voljo kočo, ki se nahaja v osrčju Fužinskih planin. To je idealna točka za izvedbo različnih pohodniških izletov. Podate se lahko do Triglavskih jezer ali na okoliške vrhove.

Planinska koča na Planini pri jezeru je odprta od prvih dni junija do septembra. V njej lahko prenočite, saj je na voljo 74 ležišč. Odločite se lahko za bivanje s penzionom ali polpenzionom.

Člani Planinskega društva LPP Ljubljana dobijo dodaten popust za prenočite v koči na Planini pri jezeru.

Pridite in se nam pridružite ter uživajte v vseh ugodnostih, ki jih nudi članstvo v našem klubu. Podajte se v gore z našimi vodniki ali obiščite našo Planinsko kočo na Planini pri jezeru.

Vabljeni k ogledu na še spletne, Facebook in Instagram strani.