Nazaj na seznam zadetkov

Ravnanje z odpadki Slovenska Bistrica, Komunala Slovenska Bistrica

Pravilno ravnanje z odpadki je v današnjem času velikega pomena, saj se vedno več odpadkov nabira v naših gospodinjstvih. Pomembno je, da poskrbimo za naše okolje in pričnemo s pravilnim ravnanjem z odpadki.

V Komunali Slovenska Bistrica se dobro zavedamo, kako pomembno je pravilno ravnanje z odpadki. Zato stremimo k tebi, da bi vam predali znanje in možnosti za pravilno zbiranje odpadkov.

V Slovenski Bistrici skrbimo za pravilno ravnanje z odpadki

Ločeno zbiranje odpadkov je eden izmed glavnih načinov, kako pravilno ravnati z odpadki. Zato smo po občini postavili zabojnike za:

  • mešane komunalne odpadke,

  • papir in kartonsko embalažo,

  • stekleno embalažo,

  • ostalo odpadno embalažo in

  • biološke odpadke.

Na vsa gospodinjstva imamo na voljo tudi zabojnike za ostalo odpadno embalažo.

Poskrbimo za lepše okolje Slovenske Bistrice in začnimo skupaj pravilno ravnati z odpadki

Poleg omenjenih odpadkov poznamo tudi odpadke, ki so večji ali celo nevarni. Za takšne smeti smo vam pripravili prav posebne zabojnike.

Kosovni odpadki so veliki in težki, zato jih ne moremo dati v zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov. Vsako gospodinjstvo v Slovenski Bistrici lahko enkrat na leto naroči odvoz kosovnih odpadkov. Za večstanovanjske objekte se določi skupen datum prevzema.

Nevarni odpadki vsebujejo škodljive snovi, zato je najbolje, da jih pripeljete v naše zbirne centre, v Pragerskem, Zgornjih Poljčanah, Oplotnici in Rače-Fram. Na naši spletni strani si lahko pogledati, komu so namenjeni naši zbirni centri.

Pomagali vam bomo pri pravilnemu ravnanju z odpadki v Slovenski Bistrici. Za vsa vprašanja o naših ostalih komunalnih storitvah smo vam na voljo.