Nazaj na seznam zadetkov

Do izvedbe rekuperacije v Ljubljani hitro in ugodno

Za podjetje Zraker, Nejc Draksler s.p. se odločite, če iščete najboljšo rešitev prezračevanja. V vašo hišo ali stanovanje vam pri podjetju vgradijo centralni oziroma lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo, ki vam bo omogočal bivati v prostorih z manj neprijetnih vonjav, manj vlage in z bolj svežim, zdravim zrakom.

Pri Zraker, Nejc Draksler s.p. rekuperacijo montirajo v objekte po Ljubljani, Osrednji Sloveniji ali kjerkoli drugje.

Glede na površino vašega objekta, ki ga želite prezračevati z rekuperacijo, so na spletni strani na voljo tudi različni paketi, kjer dobite osnovne informacije o vrsti prezračevalne naprave, ceni dobave in montaže. Gre za informativne pakete, ki se nato vsakemu kupcu prilagodijo še individualno. Ekipa Zraker, Nejc Draksler s.p. namreč prisega na oseben pristop, saj lahko le tako vsak uporabnik rekuperacije dobi točno takšno rešitev, kot jo potrebuje.

Kaj je rekuperacija, kako deluje in katere so prednosti prezračevanja z rekuperatorjem?

Rekuperacija je postopek izmenjave zraka v prostoru, ki je izjemno energijsko učinkovit. Rekuperator oziroma izmnjevalnik toplote iz prostora črpa topel zrak, zbrano toploto nato odda v zunanji zrak, ki se nato v napravi za prezračevanje filtrira in vrne v prostor kot svež zrak.

Temperatura vhodnega zraka je s pomočjo rekuperacije konstantna, kar je že prva prednost prezačevanja z rekuperatorjem. Rekuperator deluje neprestano, stalno prezračevanje prostorov pa je izjemnega pomena, če v njih ne želimo vlage in plesni, kar je druga prednost oziroma razlog, da se odločite vgraditi prezračevalni sistem.

Rekuperacija je tudi izjemno učinkovit postopek, kar se tiče prihranka energije. V primerjavi s klasičnim prezračevanjem, ki ga izvajamo z odpiranjem oken, pa so prednosti še:

  • V prostore ne prihaja onesnažen zrak (prah in umazanija, insekti);

  • Zaščiteni ste pred hrupom iz okolice;

  • Odprta okna predstavljajo določeno tveganje kar se tiče varnosti, če uporabljate rekuperacijo pa so lahko ves čas zaprta, vi pa se domov vseeno vrnete v svež, ustrezno navlažen zrak.

Vse našteto pomembna prispeva k vašemu bivalnemu udobju, zato vprašanje rekuperacija ja ali ne pravzaprav ni težko. Vsekakor se odločite zanjo in s tem ponudite udobje sebi nepremičnini pa ohranjajte vrednost.

Montaža rekuperacije se lahko izvede s centralnim ali lokalnim prezračevalnim sistemom

Podjetje Zraker, Nejc Draksler s.p. rekuperacijo najpogosteje izvaja v Ljubljani s širšo okolico. V središču mesta je manj novogradenj oziroma več stanovanj, za katere je bolj primerno lokalno prezračevanje, med tem ko v okolici mesta rastejo številne hiše, v katere je bolj optimalno vgraditi centralno prezračevanje.

Centralno prezračevanje z rekuperacijo

Za rekuperacijo v novogradnjah v Ljubljani ali kjerkoli drugje podjetje Zraker svetuje centralni sistem prezračevanja, saj

  • montaža zahteva večje gradbene posege, ki jih je bolj enostavno realizirati še med gradnjo

  • centralni sistemi omogoča prilagoditev načina vgradnje glede na tip objekta

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo

Lokalni rekuperatorji se pogosteje uporabljajo v stanovanjih oziroma že zgrajenih objektih, kjer niso predvidene večje gradbene prenove.

Lokalno rekuperacijo je možno izvesti naknadno, saj ne zahteva posebnega cevnega razvoda po celotnem objektu. Gre tudi za cenovno dostopnejšo rešitev v manjših objektih, ki pa prav tako učinkovito rešujejo probleme z odvečno vlago, pojavom plesni, neprijetnimi vonjavami ...

Poleg izvedbe rekuperacije, v Ljubljani in širše, glede na vaše želje v objektu izvedejo tudi higrosenzibilno prezračevanje.

Če ste se torej odločili za rekuperacijo, v Ljubljani gradite hišo ali imate stanovanje, kjer bi si želeli izvesti rešitev, pokličite Zraker, Nejc Draksler s.p. Po pogovoru s strokovnjaki, boste videli, da ste se odločili prav in bili z realizacijo popolnoma zadovoljni.