Nazaj na seznam zadetkov

Ribiške karte, ribolovne dovolilnice, Ribiška družina Maribor

Ribiška družina Maribor je zadolžena za upravljanje z vodnim svetom na območju prehoda alpskega sveta v panonski svet. Ribištvo ima v Mariboru dolgo tradicijo, naša družina pa vam nudi ribiške karte in ribolovne dovolilnice, ki so nujno potrebne, če želite prakticirati ribolov.

V naših vodah so najbolj razširjene ribe kapitalni krapi, mrene, somi, ščuke... Naša ribiška družina obstaja že več kot 55 let. Ribiška družina Maribor upravlja z mariborskim ribiškim okolišem. V tem okolišu se nahaja približno 210 ha ribolovnih vod, okoli 10 ha pa je rezervatov na Dravi in ribnikih. V teh predelih pa je ribolov prepovedan.

Vode se zaradi svoje spečifičnosti delita na dva tipa vod in sicer:

  • Drava kot tekoča voda in

  • ribniki kot stoječa.

Ribiška družina šteje skoraj 500 članov in na leto imamo okoli 11000 ribolovnih dni. Želimo, da bi se ribiči pri nas počutili sproščeno, varno in udobno ter, da bi se radi vračali zaradi dobrega ulova ali dobre družbe. Za ribiške karte in ribolovne dovolilnice nas povprašajte kadarkoli.

Nudimo vam ribiške karte in ribolovne dovolilnice v Ribiški družini Maribor

Ribiške karte in ribolovne dovolilnice vam lahko nudimo za območja, kjer je ribolov dovoljen. To je v reki Dravi na dveh področjih, in sicer: od Mariborskega otoka do jezu v Melju ter od mostu Malečnik do Šmartinskega broda. V stoječih vodah je ribolov dovoljen na področjih:

  • Gramoznica Duplek

  • Ribnik Betnava

  • Gramoznica Hoče

  • Ribnik Univerze Pivola

  • Ribnik Razvanje

  • Ribnik Slivnica 2

Nudimo ribiške karte in ribolovne dovolilnice, a morate na ribolovnih območjih upoštevati določene omejitve, ki mogoče veljajo. Ponekod je ribolov dovoljen na 2 palici. Ali pa je obvezna uporaba banjice na nogah. Prepovedan pa je ribolov na živo, mrtvo ali razkosano ribo! Prav tako je ribolov v ribnikih po navadi prepovedan, če je ribnik zamegljen.

Ribiška družina Maribor pričakuje vaša povpraševanja. Se želite včlaniti? Vas zanima ribolov? Potrebujete ribiške karte ali ribolovne dovolilnice? Potem ne odlašajte in stopite v stik z nami.