Nazaj na seznam zadetkov

Dentalna higiena Ljubljana, Lucija, Koper

Ustna higiena je izjemno pomembna za naše zdravje. Prav bakterije iz naše ustne votline lahko prispevajo tudi k razvoju mnogih drugih bolezni, zato skrbi za oralno zdravje nikakor ne smete zanemariti.

Veliko za ustno zdravje lahko naredimo sami - pravilno umivanje zob, nitkanje pa tudi ustrezno prehrana so vse temelji dobre ustne higiene. Občasno pa je dobro zobem in dlesnim privoščiti tudi profesionalno obravnavo.

To si lahko na kar treh lokacijah v Ljubljani, Luciji in Kopru zagotovite v dentalni higieni Špela Blažič s.p.

Storitve dentalne higiene

Med najbolj pogoste storitve dentalne higiene sodi odstranjevanje mehkih in trdih zobnih oblog, ki se jih odstranjuje z ultrazvokom, peskanjem in poliranjem. Zobe vam ustni higienik lahko zaščiti tudi s posebnim premazom, ki preprečuje oprijem plaka na zobeh in razvoj nevarnih bakterij.

Storitve dentalne higiene potrebujemo vsi, največkrat pa pacienti s protezami, implantati, zobnimi aparati, kadilci, osebe z različnimi bolezenskimi stanji.

Zakaj je pomembna dentalna higiena

Obisk dentalnega higienika ni potreben le z estetskega vidika, predvsem s pravilno, redno domačo in profesionalno dentalno higieno preprečimo nastanek paradontoze oziroma paradontalne bolezni.

Gre za bolezen obzobnih tkiv, ki lahko vodi do popolne izgube obzobne kosti, posledica je tudi izguba zob. Paradontoza ima vpliva tudi na naše splošno zdravstveno stanje - diabetes, srčno-žilne bolezni ...

Lokacije, kamor se ugodno in hitro naročite na dentalno higieno

Dentalna higiena Ljubljana
Kogovškovala ulIca 1, 1000 Ljubljana

Dentalna higiena Lucija
Obala 114, Lucija

Dentalna higiena Koper
Ul. 15.maja 19, 6000 Koper

Na vseh lokacijah najdete sodobno opremljeno ordinacijo za ustno higieno, v kateri postopke izvaja usposobljeno, izkušeno, prijazno osebje.

Deležni boste vrhunske obravnave, popolnoma diskretne in profesionalne. Potrudimo se, da je obisk kar najbolj udoben oziroma neboleč, seveda pa bodo obiski dentalnega higienika vedno najbolj prijetni, če boste vse leto skrbeli za zdravje svojih zob in dlesni in prihajali le preventivno.