Nazaj na seznam zadetkov

Polaganje vseh vrst talnih oblog ugodno naročite že danes

Pri podjetju PRENOVA, d.o.o. Dob smo specialisti za polaganje vseh vrst talnih oblog. Stranke nas pokličejo tako pri prenovah starejših objektov, kjer si želijo nove talne obloge, seveda pa tudi v novogradnjah uredimo, da je parket, laminat, vinil ali druga oblika poda urejena kvalitetno in seveda po vašem okusu.

Vrste talnih oblog, ki jih polagamo v zasebne in poslovne objekte

Parket

Zelo priljubljena talna obloga, ki jo poznamo že stoletja. Narejen je iz naravnih materialov (les) in ima ob ustreznem vzdrževanju oziroma brušenju izjemno dolgo življenjsko dobo. Parket je primeren za talno gretje in zagotavlja dobro toplotno izolacijo. Po polaganju ga je potrebno lakirati ali oljiti, odvisno od učinka, ki ga želite (mat ali sijaj). Parket je možno polagati v različnih vzorcih.

Pomanjkljivosti parketa so občutljivost na različne obremenitve, relativno visoka cena v primerjavi z materiali kot je laminat, občutljivost na vlago.

Danes poznamo različne vrste parketa, največkrat nam stranke prepustijo polaganje naslednjih:

  • Klasičen parket

  • Dvoslojni ali troslojni parket

  • Industrijski parket

  • Kmečki pod

  • Ladijski pod

Parket se polaga na ravno in dobro očiščeno površino.

Laminat

Ugodnejša alternativa parketu, ki je še vedno narejena iz naravnega materiala in zagotavlja dobro toplotno in zvočno izolacijo.

Laminat je možno dobiti v različnih imitacijah lesa oziroma parketa in drugih materialov.

Vinilne ali PVC talne obloge

Tako v domovih kot poslovnih objektih je odločitev za vinilne talne obloge prava, če želite

  • enostavno polaganje,

  • visoko odpornost,

  • ugodno ceno,

  • enostavno vzdrževanje, saj gre za plastične mase.

Vinil je narejen iz umetnih materialov, zato tudi pravimo, da gre za PVC talne obloge. Niso obnovljive, so pa primerne za polaganje v različnih prostorih, tudi tistih, ki imajo večje pohodne in druge obremenitve, in zaradi pestrosti barv ter vzorcev omogočajo veliko kreativnosti pri oblikovanju prostorov.

Tekstilne talne obloge

Itisoni in tapisoni so lahko narejeni iz naravnih ali umetnih materialov. Na voljo so v različnih vzorcih in barvah. Zagotavljajo mehko hojo in dobro toplotno izolacijo. Zahtevajo več vzdrževanja oziroma čiščenja in niso priporočljivi v sobah, ki jih uporabljajo alergiki.

Vinil, tekstilne talne obloge lahko na podlago lepimo ali polagamo.

Za talne obloge lahko izberete tudi pluto, linolej, keramične ploščice, naravni kamen, teraco ...

Ob kontaktu, ko nam boste zaupali, kateri prostor opremljate, kakšen proračun imate in kdaj, bi želeli rešitev, vam bomo svetovali, da boste izbrali ugodno in kvalitetno rešitev.