Nazaj na seznam zadetkov

Vinska klet pri Starčih - Tavčar, Kras

Vinska klet pri Starčih - Tavčar se nahaja v vasi Križ na Krasu, najdete pa nas na naslovu Križ 158.

Z vinogradništvom s na naši domačiji ukvarjamo že več generacij, vsaka pa tradiciji doda tudi moderno noto, da smo tako v toku s časom. Vinograde širimo in obnavljamo, zgradili pa smo tudi večjo vinsko klet. Postavili smo prostor za sodobno predelavo grozdja, nudimo pa tudi degustacije vin v našem degustacijskem prostoru. 

Da žlahtna kapljica pride do naše vinske kleti pa je prej potrebno veliko truda. Na 24 hektarih zemljišča obdelujemo pet hektarov vinogradov. V naši vinski kleti pri Starčih - Tavčar boste lahko okusili teran, cabernet sauvignon, merlot in vitovsko grganjo.

Okusite tudi vrhunsko belo zvrst Baret, ki je združitev sauvignona, rizlinga do modrega pinota.

Na naši kmetiji grozdje pridelamo na naravi prijazen način. Da vam v vinski kleti nudimo najvišjo kvaliteto, trte malo obremenimo, ker na ta način grozdje na njej dozori do polne zrelosti. Grozdje obdelamo in oberemo ročno. Za pridelavo vina uporabljamo tradicionalen postopek, ki se zori v lesenih hrastovih sodih. 

Vabimo vas na degustacijo vin v vinski kleti pri Starčih - Tavčar na Krasu

V naši vinski kleti vam nudimo degustacijo vin za večje skupine. Pridelujemo več vrst in zvrsti:

  • vina,

  • penine,

  • številne likerje,

  • različne vrste žganja...

Kar 80 % naše pridelave vina predstavlja vino Teran, ki uspeva samo na naših kraških tleh. Pripravljamo tudi TERANOVO PENINO in teranovo ROSE PENINO. Izdelamo tudi belo penino, KRASNA pa nosi ime črna zvrst terana, cabernet sauvignona in merlota, ki več let zori v barrique sodih.

V naši vinski kleti pri Starčih - Tavčar na Krasu vam nudimo tudi darilne pakete, ki so odlična in izvirna ideja za darilo. Preverite ponudbo.

Kontaktirajte nas za več informacij, degustacijo vin ali obisk naše vinske kleti pri Starčih - Tavčar na Krasu. Vljudno vabljeni!