Nazaj na seznam zadetkov

Tečaji vzgoje in šolanja psov - pasja šola, Sežana

Kinološko društvo Sežana dolgoletno izvaja tečaje vzgoje in šolanja psov.

Večinoma se pasja šola začne z malo šolo za mladičke ali malo šolo socializacije in poslušnosti, nato pa sledijo različni nadaljevalni ali intenzivni tečaji, recimo:

  • Agility

  • Rally Obedience

  • Tečaji za višje discipline - obramba

  • Tečaj razstavljanja

  • Tečaj socializacije v urbanem okolju

Šolanje psov oziroma tečaji pasje šole se izvajajo na vadišču na naslovu Orlek 16,Sežana (nasproti podjetja Derman, pot na čistilno napravo).

Mala šola za pse, Sežana

Za praktično vsakega novopečenega lastnika psa, pa najsi ste v svojo družino sprejeli mladička ali že odraslo žival, je priporočljivo, da se s psom udeleži male pasje šole.

V prvi vrsti je namreč lastnik psa oziroma vodnik psa tisti, ki se mora naučiti, kako šolati psa. Velikokrat se namreč izkaže, da vodniki s svojim neznanjem ali neodgovornim ravnanjem ustvarijo neprimerno, neželeno vedenje.

Cilj male šole je, da se pes in njegov vodnik navežeta drug na drugega in si zaupata.

Kdaj začeti s šolanjem psa in se vpisati v pasjo šolo?

Z vzgojo oziroma šolanjem psa pravzaprav pričnemo takoj, ko v svoj dom sprejmemo novega družinskega člana. Najbolj dojemljivi so mladiči med 1. in 7. mesecem starosti. V tem obdobju tudi razvijajo osebnost in nagone, vanje pa se lahko hitro vtisnejo take dobre kot slabe navade, zato v Kinološkem društvu Sežana spodbujamo k vpisu v pasjo šolo čim prej.

V tem obdobju je namreč izredno pomembno, da psu omogočimo spoznavanja z vrstniki, ljudmi ter drugimi živalmi in različnimi okolji, kar pa v sklopu male pasje šole poteka zelo kontrolirano, tako da je lažje za lastnika in kužka.

Šolanje psov oziroma pasja šola je pomembna za vse pasme psov, velike in majhne, mlajše ali starejše, rodovniške ali mešance.

Vpišite se v tečaj šolanja psov oziroma pasjo šolo v Sežano, če si želite naučiti, kako skupaj s psom reagirati v različnih situacijah in kako kvalitetno preživljati čas s svojim štirinožnim prijateljem.