Nazaj na seznam zadetkov

ALJOŠKA NAJGER RUNTAS

Brezovica na Bizeljskem 32, 8259 Bizeljsko
Prikaži številko
[email protected]
Vsak dan: 9.00-21.00

Vinska klet in repnica Najger

Ljubitelji dobrih buteljčnih vin, ki vas o žlahtni kapljici zanima še kaj več, kot njej okus, vabljeni v Vinsko klet in repnico Najger na Bizeljsko. Z veseljem vam predstavimo, kako se prideluje vino v edinstveni jami, skopani v kremenčevem pesku - repnici.

V bližini Brežic se dolgoletno ukvarjamo s pridelavo in prodajo buteljčnih vin. Posebnost naše degustacije je, da spoznate tudi repnico. Te so se na našem območju pojavile že pred več kot 200 leti in so bile namenjeni izključno shranjevanju poljskih pridelkov. So edinstvene za Bizeljsko območje.

Še danes so primerne za hrambo zelenjave ali sadja, še bolj pa so se izkazale pri zorenju in hrambi vina. Repnice namreč ustvarjajo odlične klimatske razmere, poleg tega pa ponudijo edinstven ambient za degustacije vin iz bizeljsko-sremiškega vinorodnega okoliša. Nimajo torej le uporabne funkcije, pač pa so na Bizeljskem tudi pomemben del turistične ponudbe.

Trenutno je na Bizeljskem odprtih šest repnic in med njimi je tudi Vinska klet Najger, v katero vas z veseljem povabimo na kozarček.

Degustacije v edinstveni vinski kleti z repnico

Organiziramo nepozabne vinske degustacije. Povabimo vas v svojo vinsko klet in razkažemo repnico oziroma naš:

  • prostor za shranjevanje odprtih vin in degustacije,

  • prostor za zorenje vin v buteljkah,

  • prostor, kjer hranimo barrique.

Poskusite lahko:

  • bizeljčana,

  • rumeni muškat,

  • modro frankinjo.

Ker se ob vinu vedno prileže še prigrizek, na degustaciji ne manjka domačih mesnih in sirovih narezkov, s spremljavo sveže pečenega kruha.

V vinski kleti in repnici Najger ste na degustacijah dobrodošli vsak dan po predhodnem dogovoru. Pokličite, nam pišite in nas čim prej obiščite. Veselimo se vaše družbe.