Nazaj na seznam zadetkov

Evidenca delovnega časa, BILAZ

Imate lastno podjetje in iščete zanesljiv sistem, ki vam omogoča beleženje delovnega časa? Pri podjetju BILAZ iz Nove Gorice smo oblikovali sistem za celotno Slovenijo, ki vam bo olajšal beleženje delovnih vaših zaposlenih.

Zakonska podlaga za beleženje delovnega časa

Glavni namen vodenja evidence delovnega časa je izračun plač, ampak to ni edino dejavnik.

Vsako podjetje ima obveznost voditi beleženje o prisotnosti na delovnem mestu. To je zakonsko opredeljeno in je eno izmed zagotovil, s katerim so zagotovljene pravice delavcev.

V skladu z 12. členom Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti (ZEPDSV) mora delodajalec vsak dan voditi evidenco o izrabi delovnega časa, podatke o številu ur, koliko je bilo ur opravljenih s polnim delovnim časov, koliko jih je bilo s krajšim delovnim časom, koliko je bilo nadur in tako naprej.

Če se ure vnaša pavšalno, velja to po novi zakonodaji kot kršitev.

Določeno je, da se na dnevni ravni beleži čas prihoda, čas odhoda in koriščenje odmora med delovnim časom. Pri tem je treba poudariti, da je tukaj upoštevan tudi vidik za varnost in zdravje pri delu, saj vsakemu zaposlenemu med delu pripada odmor.

Na podlagi teh podatkov se lahko preveri, ali delodajalec upošteva pravice delavca. Ob sumu nepravilnosti jih lahko preveri ustrezni inšpektorat, ki lahko ugotovi in popiše morebitne kršitve.

Celotni Sloveniji nudimo sistem za vodenje evidence delovnega časa

Pri podjetju BILAZ dobro poznamo zgoraj omenjeno zakonodajo, zato vam v okviru našega podjetja nudimo poseben program, s katerim lahko hitro in enostavno beležite prihod ali izhod vaših zaposlenih.

Prednost našega sistema je, da je pregleden, saj lahko podatke o določenemu zaposlenemu prikličete takoj, in enostaven za uporabo. Program je oblikovan tako, da je prijazen za vsakega uporabnika, tako za tiste, ki računalnika niste vešči, kot za mojstre, ki za ekranom preživite veliko časa. Programska shema vam je na voljo v slovenskem jeziku.

Registracijo delovnega časa lahko z našim sistemom vodite na različne načine. Izberite tistega, ki vašemu podjetju najbolje ustreza

Prijava in odjava na delovno mesto ni mogoča le z uporabo računalnika, temveč tudi s pomočjo:

  • kartice,

  • PIN kode ali

  • pametnega telefona.

Prednost takih različnih sistemov je, da ne potrebujete računalnika, v katerega se vaši zaposleni vpišejo. Namesto tega se lahko vsak zaposleni s svojo lastno kartico, PIN kodo ali pametnim telefonov brez težav prijavi na ali odjavi iz delovnega mesta na različnih registracijskih enotah.

Na naš sistem lahko povežete večje število registracijskih enot, kar pomeni, da vašim zaposlenim ni potrebno hoditi na sedež podjetja, da se prijavijo na delo, ampak to storijo tam, kjer delo opravljajo. To je idealen sistem za podjetja in organizacije z dislociranimi enotami.

Sistem je tako izpopolnjen, da omogoča prepoznavanje zaposlenih po izmenah.

Kaj vse beleži registrator delavnega časa?

Naš program vam enostavno in učinkovito beleži:

  • evidenco o prisotnosti (redno, službeno, malice ...),

  • evidenco o odsotnosti (dopusti, bolniške, čakanje na delo, izobraževanje, delo od doma ...).

Podatki se sproti shranjujejo in izpišejo na vaš računalnik po različnih kriterijih. S par kliki lahko prikličete podatke o delavcu in njegovemu delovnem času.

Prav tako lahko brez težav izvozite vse potrebne podatke, ki jih potrebujete za izračun plač, da na enostaven in hiter način pripravite plačilne liste.

Izkoristite naš brezplačen preizkus in se sami prepričajte o kvaliteti našega sistema

Vsem našim strankam nudimo 30-dnevni preizkusni komplet, kjer lahko v vašem podjetju preverite delovanje našega sistema.

Oddajte nam povpraševanje in se pridružite našim številnim partnerjem iz cele Slovenije, ki že efektivno uporabljajo naš sistem za vodenje evidence delovnega časa.