Nazaj na seznam zadetkov

Na Kmetiji Maroša v Beltincih vas čaka okusno in zdravo bučno olje

Na Kmetiji Maroša se ukvarjamo s pridelavo in prodajo različnih pridelkov. Med naše najbolj priljubljen izdelke zagotovo sodi bučno olje, s katerim lahko kulinarično ustvarjate, v dieti pa je dobrodošlo tudi zaradi svojih pozitivnih učinkov na zdravje.

Med drugim je bučno olje priporočljivo za ohranjanje zdravja srčno-žilnega sistema. Kvalitetno bučno olje namreč vsebuje omega 3 in omega 6 nenasičeni maščobni kislini, ki sta znane, da pomagata uravnavati tlak in zviševati dober holesterol, posledično pa zmanjšujeta tveganja za bolezni srca in ožilja.

Uživanje se priporoča tudi za zdravo prostato, saj ima visoke vsebnosti cinka, zmanjšuje tudi vnetja v telesu.

Kako se bučno olje uporablja v kuhinji?

Če prisegate na solato z bučnim oljem ali ste raje bolj kreativni, in si bučno olje privoščite čez sladoled, na kmetiji Maroša boste našli prvovrsten izdelek za kulinarično ustvarjanje. S pridelavo bučnega olja se ukvarjamo dovolj časa, da znamo iz pridelanih buč resnično ustvariti pravi, pristni okus pomurskega bučnega olja.

Še ena ideja ob nakupu Maroša bučnega olja

Podarite ga kot poslovno ali drugo darilo in navdušite nekoga s slovenskim ter uporabnim izdelkom izvrstnega okusa.

Drugi pridelki s kmetije Maroša

Mnogi zadovoljni kupci iz celega Pomurja prisegajo prav na naše bučno olje, a ob obisku kmetije vas še zdaleč ne čaka le to.

Na naši zemlji smo se lotili tudi pridelave industrijske konoplje, iz katere nastajajo

  • konopljino olje

  • konopljin čaj

  • konopljina semena

Vse našteto je v dieti številnih nepogrešljivo, saj je olje bogat vir vitamina E in dobro vpliva na presnovo, čaj pa se priporoča pred spanjem, za izboljšanje spanca, za podporo imunskega sistema in deluje pomirjevalno.

Ko nas obiščete, so na voljo tudi:

  • bučna semena

  • fižol

  • pirina moka

  • ajdova kaša

  • prosena kaša

  • žitarice

Zakaj kupovati lokalne pridelke na naši kmetiji

Kupci se vse bolj zavedajo zdrave in kvalitetne prehrane, ki je lokalno pridelana.

Domači pridelki so običajno kakovostnejši, ker do vaše mize ne prepotujejo pol sveta. Sodobnim potrošnikom je to vse bolj pomembno, ker običajno vpliva tudi na okus pridelkov, izdelkov. Lokalna živila običajno ohranijo tudi več hranilnih snovi.

Ko kupujete pri nas, veste od kje prihaja hrane in kako jo pridelujemo, s tem pa seveda podpirate tudi slovensko kmetijstvo.